19.07.2016

Αθήνα. Η εικόνα της Ελλάδας έχει δεχθεί πολλαπλά πλήγματα στα χρόνια της κρίσης, αλλά τους τελευταίους μήνες τα θετικά δημοσιεύματα στον διεθνή Τύπο είναι πλέον περισσότερα από τα αρνητικά, επισημαίνει ο γενικός γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας της Ελλάδας Λευτέρης Κρέτσος. Σε άρθρο του ο κ. Κρέτσος εκτιμά ότι η βελτίωση αυτή «επήλθε ύστερα από πολλά χρόνια και απορρέει σε μεγάλο βαθμό από το κλείσιμο της πρώτης αξιολόγησης, καθώς και από την αλληλεγγύη που έδειξε ο ελληνικός λαός στους πρόσφυγες, γεγονός το οποίο σε σημαντικό τμήμα του διεθνούς Τύπου καθιστά την Ελλάδα αξιόπιστο εταίρο στη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης». Παρόλα αυτά, σημειώνει, η ανάγκη διαμόρφωσης μιας στρατηγικής για τη διαχείριση της εικόνας της χώρας εξακολουθεί να αποτελεί επιτακτική ανάγκη. Ο κ. Κρέτσος κάνει αναφορά στο Συμβούλιο Εθνικής Επικοινωνιακής Πολιτικής που δημιουργήθηκε με τον νόμο 4339/2015 και είναι αρμόδιο για τον στρατηγικό σχεδιασμό της εθνικής επικοινωνιακής πολιτικής καθώς και για την κεντρική διαχείριση επικοινωνιακών κρίσεων. Σ’ αυτό, σημειώνει, αναμένεται να συμβάλει και η εφαρμογή του νόμου περί διαφάνειας στην κρατική διαφήμιση και τις τράπεζες. «Ύστερα από μια μακρά περίοδο ανησυχίας και αστάθειας η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης του διεθνούς ενδιαφέροντος βασιζόμενη στο ισχυρό της όπλο: τους φίλεργους και ανήσυχους ανθρώπους της, τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

hxo 19 7 2016 3

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα