30.08.2016

kretsos 37Σε καταγγελίες για μπούλινγκ μεγαλοδικηγόρων σε βάρος υπαλλήλων της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας προέβη ο γενικός γραμματέας Λευτέρης Κρέτσος. «Εμείς καταλαβαίνουμε ότι είναι μια κουραστική διαδικασία για τους καναλάρχες, αλλά γίνεται για λόγους απόλυτης διαφάνειας. Άνθρωποι όμως είναι και οι υπάλληλοι που συμμετέχουν και μάλιστα δεν πληρώνονται έξτρα. Δεν γίνεται οι μεγαλοδικηγόροι να μιλάνε για ανθρώπινα δικαιώματα. Με έχει ενοχλήσει το μπούλινγκ των μεγαλοδικηγόρων απέναντι σε απλούς δημόσιους υπαλλήλους. Είχαμε δυο περιστατικά και χτες και την Πέμπτη. Λεκτική επίθεση μέχρι και στην εργαζόμενη που κρατά το πρωτόκολλο, απαράδεκτη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο», ο κ. Κρέτσος είπε πως «όλα έχουν γίνει απολύτως νόμιμα και όπως επιτάσσει το δημόσιο συμφέρον».

Χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «ιστορική» και συμπλήρωσε: «Εμείς το ΕΣΡ θέλαμε να κάνει το διαγωνισμό, τρεις φορές προσπαθήσαμε αλλά δυστυχώς η ΝΔ πληρώνει άλλα γραμμάτια, δεν ξέρω, πάντως δεν εκπλήρωσε τον συνταγματικό ρόλο της. Αυτό δεν σημαίνει ότι το κράτος παραμένει αδρανές. Όσοι το νόμιζαν αυτό, είδαν πως το κράτος δεν είναι αδύναμο και σήμερα είναι μια ιστορική μέρα».

Εξήγησε πως οι τέσσερις άδειες που θα δοθούν σήμερα, είναι «προσωρινές», καθώς σε 20 ημέρες θα ελεγχθεί εκ νέου το «πόθεν έσχες» των εταιρειών που θα κερδίσουν για να κατοχυρωθούν οριστικά. 

Αναφερόμενος στη σημερινή διαδικασία, διαβεβαίωσε πως τα δωμάτια των υποψηφίων, τα οποία ελέγχθηκαν από την Ελληνική Αστυνομία για τυχόν μέσα υποκλοπής ή διαρροής, δεν επικοινωνούν μεταξύ τους, ενώ οι κάμερες βλέπουν μόνο τους διαδρόμους και πως το υλικό από τις κάμερες το βλέπουν οι εκπρόσωποι της Επιτροπής και οι 8 εκπρόσωποι των καναλιών.

Διευκρίνισε πως όποιος πάρει την πρώτη άδεια δεν μπορεί να αποχωρήσει σήμερα από το χώρο και από τη διαδικασία.«Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα αλλοιωθεί το αποτέλεσμα από τυχόν διαρροή, μένουν όλοι μέχρι να δημοπρατηθούν όλες οι άδειες», είπε χαρακτηριστικά.

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα