09.12.2016

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών & Ενημέρωσης και Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας κ. Λευτέρη Κρέτσου και του Υπουργού Πολιτισμού και Ψηφιακής Πολιτικής κ. Matt Hancock του Ην. Βασιλείου.

Στη διάρκεια της συνάντησης συμφωνήθηκε η άμεση σύσταση ενός μόνιμου διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των δύο Υπουργείων για ανταλλαγή τεχνογνωσίας σε θέματα ψηφιακής πολιτικής και οπτικοακουστικών μέσων, αφού ο κ. Κρέτσος ενημέρωσε τον κ. Hancock για τις αρμοδιότητες και τις πολιτικές προτεραιότητες του νεοσυσταθέντος Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

Συζητήθηκαν επίσης οι δυνατότητες διμερούς συνεργασίας με στόχο την παραγωγή βρετανικών οπτικοακουστικών έργων στην Ελλάδα, με τη χώρα μας να παρέχει κίνητρα και φοροαπαλλαγές στις ενδιαφερόμενες εταιρείες. Ο κ. Κρέτσος τόνισε τον στρατηγικό ρόλο που η Ελλάδα μπορεί να παίξει ως κόμβος για την παραγωγή οπτικοακουστικών έργων στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα οπτικοακουστικά έργα, τα οποία συνδυάζουν τη χρήση υψηλής τεχνολογίας καθώς και εκείνα τα οποία προορίζονται για εξειδικευμένες παραγωγές, όπως video games και animation. Άλλωστε, ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε το υψηλό επίπεδο κατάρτισης των νέων στη χώρα μας, τις επιτυχίες τους στις νεοφυείς επιχειρήσεις και την ανάπτυξη video games και εφαρμογών για κινητά τηλέφωνα. Ο κ. Κρέτσος επανέλαβε στον κ. Hancock τον προσανατολισμό της κυβέρνησης προς την στήριξη της καινοτομίας και των νέων τεχνολογιών, ως μέσο για την ανάπτυξη της οικονομίας. Προτάθηκε ακόμη η σύσταση ειδικού fund για video games κατά το Βρετανικό πρότυπο, το οποίο δημιουργεί αξιοσημείωτα αποτελέσματα σε όρους απασχόλησης και αποδίδει σημαντικά έσοδα στη Βρετανική οικονομία.

Στο τέλος της συνάντησης, ο κ. Κρέτσος προσκάλεσε τον Υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής και Πολιτισμού του Ην. Βασιλείου να παραστεί ως τιμώμενο πρόσωπο σε διεθνές συνέδριο για θέματα ψηφιακής πολιτικής και οπτικοακουστικών μέσων ενημέρωσης, το οποίο προετοιμάζει το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης για το προσεχές μέλλον.

hancock kretsos 1

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα