12.09.2017

«Το ΑΠΕ-ΜΠΕ δείχνει τον δρόμο με διάφορες συνεργασίες και πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει και για τα νέα μέσα και όσον αφορά τις διεθνείς συνεργασίες» ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας Λευτέρης Κρέτσος, στη διάρκεια σημερινής επίσκεψης του στις εγκαταστάσεις του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη Θεσσαλονίκη και του ραδιοφωνικού σταθμού του, "Πρακτορείο 104,9 FM".

«Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερη εξωστρέφεια και νομίζω ότι αυτή είναι η μόνη ασφαλής προσέγγιση για το μέλλον», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

Μιλώντας στο μεσημεριανό μαγκαζίνο του ραδιοφωνικού σταθμού του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων "Πρακτορείο 104,9 FM", στο πλαίσιο της επίσκεψής του στις εγκαταστάσεις του σταθμού, ο κ. Κρέτσος αναφέρθηκε στο ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών λέγοντας ότι «βλέπουμε φως στο τούνελ» και επαναδιατυπώνοντας την εκτίμηση ότι ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες θα ολοκληρωθεί εντός του 2017.

Αναφερόμενος, δε, στον χάρτη για το ψηφιακό ραδιόφωνο, γνωστοποίησε ότι αυτός θα είναι έτοιμος σε ένα τρίμηνο από σήμερα, έπειτα από δημόσια διαβούλευση, στη διάρκεια της οποίας «όλα θα τεθούν στο τραπέζι ανοιχτά και καθαρά» και πρόσθεσε: «Σε τρεις μήνες θα έχουμε και το θεσμικό πλαίσιο, τον νόμο που θα προβλέπει την αδειοδότηση κι από εκεί και πέρα ξεκινά η διαδικασία προγραμματισμού και εκπόνησης του διαγωνισμού για τον πάροχο δικτύου, για τη ραδιοφωνική Digea, ώστε να έχουμε μετάβαση στο ψηφιακό ραδιοφωνικό σήμα με ομαλό τρόπο και χωρίς τα κατάλοιπα, τα αμαρτήματα αν θέλετε, αυτού που έγινε στον χώρο της τηλεόρασης, όπου η μετάβαση στο ψηφιακό σήμα δεν ήταν σωστή και πολλοί συμπολίτες μας, όχι μόνο σε ορεινές, αλλά ακόμη και σε αστικές και ημιαστικές περιοχές, δεν έχουν σήμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

krentzos008

krentzos007

krentzos006

krentzos003

 

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα