08.12.2017

Η προβολή της Ελλάδας στον οπτικοακουστικό τομέα με έμφαση στην προώθηση του νέου θεσμικού πλαισίου για την ενίσχυση της παραγωγής οπτικοακουστικών έργων στη χώρα μας αποτέλεσε το βασικό σκοπό της επίσκεψης του ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου στο Λονδίνο.


Ο κ. Κρέτσος συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Παραγωγής Οπτικοακουστικών Έργων στο Λονδίνο, όπου είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με εκπροσώπους του BFI (British Film Institute), της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας για το Animation (Animation Europe), καθώς και παράγοντες της ευρωπαϊκής κινηματογραφικής και τηλεοπτικής παραγωγής και παραγωγής video games.


Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του αλλά και της πρωτοβουλίας της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για καλλιέργεια συνεργασιών με δημοσιογραφικούς οργανισμούς παγκόσμιας εμβέλειας, ο Γενικός Γραμματέας είχε επίσης συναντήσεις με σειρά στελεχών του BBC όπως τον Grant Welland, Διευθυντή του Ευρωπαϊκού Τομέα του BBC World Wide, την Natasha Hussein, Διευθύντρια Διανομής και Πωλήσεων του BBC, καθώς και την Helen Keefe, Επικεφαλής Διεθνούς Πολιτικής του BBC, με τους οποίους συζήτησε το ενδεχόμενο στενότερης συνεργασίας των δημόσιων ραδιοτηλεοπτικών οργανισμών της Ελλάδας και του Ηνωμένου Βασιλείου.


O Γενικός Γραμματέας είχε, επίσης, συναντήσεις με σειρά στελεχών του BBC Radio όπως τον Διευθυντή Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του BBC, Frederick Durman, τον Διευθυντή Εκδόσεων του BBC World Service, Steve Titherington, και το στέλεχος του σταθμού, Tamara Walsh όπου εξετάστηκαν συγκεκριμένοι τρόποι συνεργασίας του BBC Radio World και της ΕΡΤ των δύο φορέων, ενόψει και του νέου ψηφιακού ραδιοφώνου της ΕΡΤ.


Τέλος ο κ. Κρετσος συναντήθηκε με τον Πρόεδρο της Παγκόσμιας Ομοσπονδιας Ψηφιακού Ραδιοφώνου (World DAB), Πάτρικ Χάνον, και συζήτησε μαζί του θέματα εφαρμογής και ρύθμισης του μη-αναλογικού ραδιοφώνου σε διεθνές επίπεδο.

 

london 45254124

london 23524661

london 900042341

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα