Δήλωση Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Όλγας Γεροβασίλη, μετά τη λήξη του Υπουργικού Συμβουλίου.

24.12.2015

olga gerobasiliΤο Υπουργικό Συμβούλιο συνεδρίασε και ενέκρινε την εισήγηση του Πρωθυπουργού για τις 11 άμεσες παρεμβάσεις της Κυβέρνησης το επόμενο διάστημα,
Ο στόχος της Κυβέρνησης είναι το 2016 να αποτελέσει έτος ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας και ανακούφισης των πολιτών που έχουν πληγεί τα τελευταία χρόνια από την οικονομική κρίση.


Επίσης, το Υπουργικό Συμβούλιο ενέκρινε την εισήγηση για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού με δέσμευση να μη μειωθούν οι κύριες συντάξεις, καθώς και τις εναλλακτικές προτάσεις προκειμένου να υλοποιηθεί αυτή η δέσμευση.

Αμέσως μετά τις γιορτές, το νομοθετικό έργο θα ξεκινήσει με το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Πολιτική, του οποίου η συζήτηση μετατέθηκε τις προηγούμενες ημέρες.

Επισπεύδεται δε η κατάθεση νομοσχεδίου για την εθελούσια αποκάλυψη καταθέσεων. Έπειτα από την παραλαβή καινούργιας λίστας από τον κ. Φαλτσιανί και την κατάθεσή της στη δικαιοσύνη, η Κυβέρνηση θα στηρίξει απόλυτα τις εισαγγελικές αρχές – ηθικά, πολιτικά και υλικά – για να επιτελέσουν το έργο τους αποτελεσματικά.

Επιπλέον, στο δεύτερο δεκαήμερο του Ιανουαρίου θα ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να διεξαχθεί ο διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες.

Διαφαίνεται θετική στάση της Νέας Δημοκρατίας και της αντιπολίτευσης για τη νόμιμη συγκρότηση του Εθνικού Συμβουλίου Ραδιοτηλεόρασης.

Σε κάθε περίπτωση, η Κυβέρνηση, αν χρειαστεί, θα χρησιμοποιήσει τα κατάλληλα νομικά εργαλεία προκειμένου να εφαρμοστεί ο νόμος.

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα