30.7.2015

«Σήμερα είναι μία συλλογική διαδικασία, εξαιρετικά σημαντική, για να αντιμετωπίσουμε το θέμα του πώς και μέσα από ποιο δρόμο θα φθάσουμε μέσα από ευρύ διάλογο να καταλήξουμε στα σωστά και απαραίτητα συμπεράσματα για τη χρονική συγκυρία, με πρόταγμα το συμφέρον του ελληνικού λαού, της χώρας και μετά το συμφέρον του ΣΥΡΙΖΑ, της Αριστεράς. Αλλά με δεδομένο ότι στην καρδιά της Αριστεράς, στην πολιτική της Αριστεράς, στην ιδεολογία της, το σημαντικότερο είναι κάθε στιγμή να εξυπηρετήσει το συμφέρον των πολλών και του ελληνικού λαού. Σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία, αυτό αποκτά μια ιδιαίτερη πραγματικά αξία».

gerovasiliΕρωτηθείσα η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, εάν τίθεται πρώτα η συμφωνία ή πρώτα η ενότητα του κόμματος, απάντησε: «Πρώτα η συμφωνία. Σ’ αυτή τη χρονική στιγμή πρώτα η συμφωνία, με δεδομένο το συμφέρον της χώρας».

Στην ερώτηση εάν ελλοχεύει κίνδυνος διάσπασης η Όλγα Γεροβασίλη δήλωσε: «Αυτή τη στιγμή υπάρχουν δύο διαφορετικές στρατηγικές στον ίδιο χώρο. Η μία που είναι έξω από την Ευρώπη η άλλη είναι μέσα στην Ευρώπη. Αυτά λοιπόν σε επίπεδο κυβερνητικό φάνηκε ότι δεν μπορούν να συμπορευτούν. Θα προσπαθήσουμε να το συζητήσουμε πλατιά και ενδεχομένως, να υπάρξουν άνθρωποι που να πειστούν ότι πρέπει να ακολουθήσουμε ενιαία πορεία. Ενιαία πορεία, όμως, με κυβέρνηση της Αριστεράς, η οποία είναι πιο απαραίτητο από ποτέ να κυβερνήσει σ’ αυτή τη χρονική συγκυρία. Οι διαφορετικές αντιλήψεις είναι γνωστές και υπαρκτές από παλιά. Έχει μεγάλη σημασία ,όμως, να συναποφασίσουμε εάν μία πλειοψηφική άποψη, που θα βγει μέσα από τα συλλογικά μας όργανα, κάποιοι θα είναι διατεθειμένοι να την ακολουθήσουν ως κοινή συνισταμένη ή να ακολουθήσουν έναν διαφορετικό δρόμο. Ο καθένας θα πάρει τις ευθύνες του».

Απαντώντας στην ερώτηση πότε πρέπει να τελειώσει αυτή η εσωτερική συζήτηση, η Όλγα Γεροβασίλη τόνισε: «Σήμερα είμαστε υπό πίεση. Το λογικό είναι αυτός ο διάλογος να γίνει ευρέως, να γίνει όσο χρειάζεται. Γι’ αυτό ο καταλληλότερος χρόνος είναι να αφήσουμε να κυλήσουν τα ζητήματα της συμφωνίας και να τα λύσουμε αμέσως μετά».

Σε ερώτηση εάν αμέσως μετά θα υπάρξουν εκλογές η Όλγα Γεροβασίλη απάντησε: «Αυτό θα εξαρτηθεί. Αυτή τη στιγμή ο στόχος μας δεν είναι εκλογές. Ο στόχος είναι να προχωρήσουμε τα ζητήματα της χώρας. Οι εκλογές είναι πάντα μία διέξοδος όταν απαιτείται, όταν το δίλημμα είναι τέτοιο που να το απαιτεί».

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα