22.10.2015

Αποσπάσματα της συνέντευξης της Κυβερνητικής Εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη στο ρ/σ ΑΘΗΝΑ 9.84 και στο κεντρικό μαγκαζίνο με τον δημοσιογράφο Άρη Τόλιο

gerovasili

«Όλοι είμαστε υπό κρίση. Η κ. Σαββαΐδου έχει παραπεμφθεί σε δίκη και έχει οριστεί η δικάσιμος στις 19 Ιανουαρίου. Επομένως, ακολουθείται ακριβώς ό,τι λέει ο νόμος. Είναι αρμοδιότητα του υπουργικού συμβουλίου, εφόσον υπάρχει παραπομπή σε δίκη, με ορισμένη δικάσιμο, να ακολουθούνται τέτοιες διαδικασίες», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος, Όλγα Γεροβασίλη, σε συνέντευξή της στον  ρ/σ «Αθήνα 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι  «η κυβέρνηση ακολούθησε όλα τα βήματα που προβλέπονται από τον νόμο απέναντι στην ανεξάρτητη αρχή, χωρίς να δικάσει την κ. Σαββαΐδου, χωρίς να μπει σε δημόσιο διάλογο για αυτό -ως όφειλε- και χωρίς παρέμβαση στο έργο της Ανεξάρτητης Αρχής. Βεβαίως, δεν είδαμε αντίστοιχα από την κ. Σαββαΐδου να μην μπαίνει δηλαδή σε πολιτικολογία. Δεν είναι συμβατό αυτό με την Ανεξάρτητη Αρχή». «Σε αυτή τη χώρα πρέπει να αποκατασταθεί το αίσθημα δικαίου και να χτυπηθούν η διαπλοκή και η αδιαφάνεια. Είναι καθοριστικό για την πολιτική, κοινωνική και οικονομική ζωή του τόπου να μην υπάρχουν αυτά τα φαινόμενα στο δημόσιο βίο» κατέληξε.

Κληθείσα να σχολιάσει τις πρόσφατες δηλώσεις υπουργών, είπε ότι «μια φράση μπορεί να παρερμηνευτεί, εάν αποκοπεί από το συνολικό σκεπτικό» και πρόσθεσε: «Βεβαίως είμαστε ανοιχτοί σε κάθε καλόπιστη κριτική για το εάν μια απόφαση είναι σωστή ή λάθος. Εάν ένας υπουργός λέει κάτι μη αρεστό, προφανώς και πρέπει να συζητηθεί από όλους όσοι διαφωνούν με αυτό. Δεν έχουμε καμία αντίρρηση».  «Ο ρόλος των ΜΜΕ είναι καθοριστικός και συμβάλλουν στο δημόσιο διάλογο, αλλά το πώς παρουσιάζεται τελικά όλο αυτό, δεν μπορεί να μένει χωρίς κριτική». 

 

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα