27.10.2015

Δήλωση του Γ.Γ. Ενημέρωσης και Επικοινωνίας για την Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς

KRETSOS 1Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Για να τιμήσει την Παγκόσμια Ημέρα Οπτικοακουστικής Κληρονομιάς, η UNESCOδιάλεξε, για φέτος, το θέμα “Αρχεία που κινδυνεύουν: Προστατεύοντας τις ταυτότητες του Κόσμου”. Το θέμα της δεν θα μπορούσε να ταιριάζει καλύτερα στην ελληνική συγκυρία. Με τον νόμο, που ψηφίστηκε το περασμένο Σάββατο  στο Κοινοβούλιο, ιδρύθηκε  το Εθνικό Κέντρο Οπτικοακουστικών Μέσων και Επικοινωνίας (ΕΚΟΜΕ). Ένας από τους κύριους στόχους του,  είναι να καταγράψει και κατόπιν να συμβάλλει στη διαφύλαξη και την προστασία του οπτικοακουστικού πλούτου της χώρας μας, ο οποίος βρίσκεται διάσπαρτος σε δημόσιες και ιδιωτικές συλλογές». 

 

 

 

 

 

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα