24.05.2016

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρη Κρέτσου, στο Βουκουρέστι.

Την πρώτη ημέρα της επίσκεψης ο κ. Κρέτσος βρέθηκε στο ελληνικό σχολείο του Βουκουρεστίου «Αθηνά», όπου και απεύθυνε χαιρετισμό προς τους γονείς και τη διοίκηση του σχολείου. Μετέφερε, παράλληλα, το μήνυμα του υφυπουργού Παιδείας, Θεοδόση Πελεγρίνη, ότι με τη νέα νομοθετική ρύθμιση για την ελληνόγλωσση εκπαίδευση θα ικανοποιηθεί και το αίτημα για την ίδρυση Λυκείου, το οποίο προσκρούει σε νομοθετικό κενό.

Τη δεύτερη ημέρα επισκέφθηκε τα γραφεία της Ένωσης Ελλήνων Ρουμανίας, όπου συναντήθηκε μεταξύ άλλων και με τον ελληνικής καταγωγής βουλευτή του ρουμανικού Κοινοβουλίου, κ. Ν. Ζησόπουλο, με τον οποίο συζήτησαν για θέματα ομογένειας και επικοινωνιακής υποστήριξης των δράσεων της Ένωσης.

Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την πραγματοποίηση διάλεξης στον ιστορικό χώρο της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου του Βουκουρεστίου, μετά από πρόσκληση του Τμήματος Νεοελληνικών Σπουδών. Η διάλεξη αφορούσε στις προκλήσεις αλλαγής της εικόνας της Ελλάδας στο εξωτερικό, στο πλαίσιο των σύγχρονων εξελίξεων σε οικονομικό και πολιτικό επίπεδο. Η διάλεξη προσέλκυσε το ενδιαφέρον της ελληνικής κοινότητας και των σπουδαστών και τμήμα της θα μεταδοθεί από την κρατική τηλεόραση της Ρουμανίας.

kretsos roumania

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα