14.05.2016

 

• «Η διεθνής επενδυτική κοινότητα επιθυμεί γρήγορη και καθαρή λύση στο ζήτημα του χρέους»


Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, είχε σήμερα στη Νέα Υόρκη σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους κάποιων από τα μεγαλύτερα στον κόσμο επενδυτικά funds, ομίλους asset management και επενδυτές.

Ο Υπουργός Επικρατείας ενημέρωσε τους συνομιλητές του για τις οικονομικές εξελίξεις και το γεγονός ότι η Ελλάδα όχι μόνο υλοποιεί το πρόγραμμα, αλλά υπερβαίνει τους στόχους του. Υπογράμμισε ότι -μετά το ουσιαστικό κλείσιμο της αξιολόγησης και την έναρξη της συζήτησης για το χρέος στο Eurogroup της 24ης Μαΐου- η Ελλάδα γυρίζει σελίδα σε ένα νέο κεφάλαιο. Βασικό χαρακτηριστικό αυτής της καινούριας εποχής είναι η σταθερότητα που εκπέμπει μια χώρα η οποία υλοποιεί τα όσα δεσμεύεται, τόσο σε επίπεδο οικονομικών στόχων όσο και μεταρρυθμίσεων, δημιουργώντας ένα περιβάλλον φιλόξενο για επενδυτές και επιχειρήσεις οι οποίες σέβονται το νόμο και επιδιώκουν την ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Οι συνομιλητές του Υπουργού Επικρατείας συμφώνησαν πως είναι πλέον σαφές ότι η εικόνα της Ελλάδας ως μιας χώρας σε διαρκή κρίση ανήκει στο παρελθόν.

Σήμερα, η εικόνα της διεθνούς επενδυτικής κοινότητας περιγράφει μια κυβέρνηση που τηρεί τα συμφωνηθέντα, διαθέτει την πολιτική βούληση και τη σταθερή κυβερνητική πλειοψηφία και -με το επικείμενο κλείσιμο της αξιολόγησης- βάζει τη χώρα σε μια νέα τροχιά, σε έναν καινούριο ανοδικό κύκλο ανάπτυξης, σε μια κατάσταση τελείως διαφορετική από όσα απασχόλησαν τα πρωτοσέλιδα του διεθνούς Τύπου τα τελευταία χρόνια. Κύριο χαρακτηριστικό της Ελλάδας -στο οποίο εστίασαν το μεγαλύτερο ενδιαφέρον τους οι επενδυτές- αποτελεί η σταθερότητα. Ακριβώς στο πλαίσιο αυτό, επιθυμία τους είναι οι Θεσμοί να ξεπεράσουν άμεσα τις διαφωνίες τους ώστε να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατόν η συζήτηση για το χρέος. Οπως έγινε σαφές από τις τοποθετήσεις των επενδυτών, η αγορά δεν έχει ακόμη προεξοφλήσει τα «καλά νέα» από την ολοκλήρωση της αξιολόγησης. Με άλλα λόγια, δεν έχουν ενσωματωθεί στις τιμές μετοχών και ομολόγων και αναμένεται να επηρεάσουν θετικά την ελληνική αγορά.

«Η διεθνής επενδυτική κοινότητα επιθυμεί γρήγορη και καθαρή λύση στο ζήτημα του χρέους», δήλωσε ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, αμέσως μετά την ολοκλήρωση των επαφών του με τους επενδυτές.

 

 

 

 

 

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα