31.05.2016

Ο Υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, συμμετείχε στη σύσκεψη των Υπουργών του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης EYCS (Παιδείας, Νεότητας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Οπτικοακουστικών Ζητημάτων), που διεξήχθη χθες και σήμερα (30-31 Μαΐου) στις Βρυξέλλες, εκπροσωπώντας την Ελλάδα σε ό,τι αφορά τα Οπτικοακουστικά Ζητήματα.

Ο Υπουργός Επικρατείας χαρακτήρισε θετική, ως βάση συζήτησης, την πρόταση της Κομισιόν για αναθεώρηση της Οδηγίας Υπηρεσιών Οπτικοακουστικών Μέσων 2010/13/ΕΕ, ώστε τα κράτη-μέλη να υποστηρίξουν τη διασυνοριακή κυκλοφορία του ευρωπαϊκού οπτικοακουστικού περιεχομένου, σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο. Στόχος είναι να ενισχυθεί η ευρωπαϊκή οπτικοακουστική παραγωγή, η οποία -παρότι παρουσιάζει ποιοτική και ποσοτική ανάπτυξη- δεν υποστηρίζεται από αντίστοιχα αποτελεσματικές πρακτικές διανομής.

«Είναι ιδιαίτερα σημαντική και η πρωτοβουλία για ενίσχυση του ρόλου των Ρυθμιστικών Φορέων», υπογράμμισε επίσης -στην ομιλία του κατά τη σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Ολλανδικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ε.Ε.- ο Υπουργός Επικρατείας και πρόσθεσε: «Η εμπειρία μας στην Ελλάδα καταδεικνύει ότι τυχόν περιορισμένη εμβέλεια των Ρυθμιστικών Φορέων έχει ως επίπτωση το χαμηλό επίπεδο του παραγόμενου τηλεοπτικού προγράμματος που φτάνει στον τηλεθεατή».

Τέλος, τονίστηκαν οι σχετικές πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, όπως: α) η υπογραφή σύμβασης της ΕΡΤ με το γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5 για δωρεάν ανταλλαγή προγράμματος και προώθηση των εγχώριων παραγωγών των δύο χωρών στο ελληνικό και το γαλλικό κοινό, β) η σύσταση Εθνικού Κέντρου Οπτικοακουστικών Μέσων, μίας σύγχρονης πλατφόρμας για τη συγκέντρωση, τεκμηρίωση, ψηφιοποίηση και ανάδειξη φωτογραφικού και οπτικοακουστικού αρχειακού υλικού από το σύνολο των πολιτιστικών φορέων στην Ελλάδα και γ) το Μητρώο On Line Media που θα λειτουργήσει ως μηχανισμός διαφάνειας για την κρατική διαφήμιση και αναβάθμισης του on line ενημερωτικού περιεχομένου. Στην ελληνική αποστολή συμμετείχε και ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, Λευτέρης Κρέτσος.

pappas brussels

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα