Δήλωση του Yπουργού Επικρατείας Νίκου Παππά με την ευκαιρία της επίσκεψής του στο περίπτερο της ΓΓ Ενημέρωσης και Επικοινωνίας στην 81η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Έχουμε ένα ακόμα, ας πούμε, αγκωνάρι, έναν πυλώνα της πολιτικής μας που ολοκληρώθηκε. Πέρα από το άνοιγμα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα, της ΕΡΤ, ένας ακρογωνιαίος λίθος του προγράμματός μας, ήταν η διεξαγωγή διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες των ιδιωτικών σταθμών.

Η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης έχει έναν πολύ πλούσιο απολογισμό. Έχει στην ευθύνη της την εποπτεία και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου αλλά και την εθνική επικοινωνιακή πολιτική. Στο τηλεοπτικό τοπίο γίνονται συγκροτημένα, σταθερά και συνεχή βήματα με στόχο τη διαφάνεια. Όπως είπα, εκτός από το άνοιγμα της ΕΡΤ και την αδειοδότηση των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας, προχωρούμε τώρα σε άλλο ένα βήμα διαφάνειας, σε σχέση με την τηλεοπτική διαφήμιση, με τη συγκρότηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας για την πώληση του διαφημιστικού χρόνου. Θα αποφύγουμε έτσι την ύπαρξη γκρίζων ζωνών οι οποίες εν πολλοίς είναι και η ρίζα της αρρυθμίας και της οικονομικής δυσπραγίας τηλεοπτικών σταθμών όπως τους βιώσαμε μέχρι σήμερα.

Η εθνική επικοινωνιακή πολιτική μας, επίσης, μπήκε στις βάσεις της και αρχίζει να ξεδιπλώνεται. Ο στόχος είναι να αλλάξει η εικόνα της Ελλάδας. Το τι σκέφτεται ο κάθε άνθρωπος, ο κάθε λαός όταν ακούει για την Ελλάδα και ο στόχος μας είναι να σταματήσει να σκέφτεται την Ελλάδα ως μια χώρα σε κρίση. Η Ελλάδα επανακάμπτει και αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να το γνωρίζει ο κόσμος.

Θέλω και με αυτή την ευκαιρία να ευχαριστήσω όλο το προσωπικό της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για την ασταμάτητη δουλειά τους. Μια δουλειά, η οποία δεν γίνεται για την οικονομική απολαβή, γίνεται γιατί όλοι αυτοί οι άνθρωποι έχουν πάρα πολύ υψηλή αίσθηση καθήκοντος. Δεν έχουν οικονομικό κίνητρο. Έχουν ένα μισθό ο οποίος θα καταβάλλεται ανεξάρτητα από την απόδοση τους. Και αυτό εδώ το παράδειγμα, το οποίο αποδεικνύει ότι υπάρχουν και άλλα κίνητρα από τα χρηματικά και τις οικονομικές απολαβές. Υπάρχει το κίνητρο του καθήκοντος και της υπεράσπισης του δημοσίου συμφέροντος.

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα