25.01.2017

• Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Κοζάνης ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα του Νίκου Παππά να συμμετάσχουν σε εθνικό μέτωπο για τη μείωση των στόχων των πρωτογενών πλεονασμάτων, ώστε να χρηματοδοτηθεί η μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.


Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε σήμερα συνάντηση-συζήτηση με τους παραγωγικούς φορείς της Κοζάνης στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της πόλης.


Οι εκπρόσωποι των παραγωγικών φορέων της Κοζάνης ανταποκρίθηκαν θετικά στο κάλεσμα που τους απηύθυνε ο Νίκος Παππάς να συμμετάσχουν στη συγκρότηση ενός εθνικού μετώπου, το οποίο θα διεκδικήσει τη μείωση των στόχων για πρωτογενή πλεονάσματα μετά το 2018, από 3,5% σε 2,5% του ΑΕΠ, ώστε η εξοικονόμηση μίας ποσοστιαίας μονάδας (περί τα 2 δισ. ευρώ) να κατευθυνθεί αποκλειστικά στη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων.


Ο Νίκος Παππάς επισήμανε, ακόμη, τις παρεμβάσεις της Κυβέρνησης υπέρ των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, μεταξύ των οποίων η ρύθμιση για τις 100 δόσεις, η αποποινικοποίηση των οφειλών πάνω από 20.000 ευρώ, η σύνδεση των ασφαλιστικών εισφορών με τα εισοδήματα, ο εξορθολογισμός της λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος κ.λπ., ενώ υπογράμμισε την προσήλωση της Κυβέρνησης στον αναντικατάστατο ρόλο των Επιμελητηρίων, «τον οποίο επιβουλεύονται κάποιες δυνάμεις».


«Είναι απαραίτητο, επίσης, να συνειδητοποιήσουμε τον κρίσιμο ρόλο που παίζουν και θα παίζουν όλο και εντονότερα οι νέες τεχνολογίες στην ανάπτυξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας. Ενδεχομένως, κάποιες φορές οι επαγγελματίες υποτιμούν τις νέες τεχνολογίες, όπως καταδεικνύουν τα σχετικά στοιχεία (η αξιοποίηση του ηλεκτρονικού εμπορίου από τις ελληνικές επιχειρήσεις κινείται μόλις στο εν τρίτον του μέσου κοινοτικού όρου, ενώ η χρήση της ηλεκτρονικής τιμολόγησης είναι σχεδόν μηδενική). Αυτή η εικόνα πρέπει να αλλάξει άμεσα, αφού οι νέες τεχνολογίες μπορούν να πολλαπλασιάσουν το δυνητικό “ακροατήριο“ και, γενικότερα, να πολλαπλασιάσουν την παραγωγικότητα και την αποτελεσματικότητα μιας επιχείρησης», κατέληξε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.


Τα θέματα που απασχολούν τους παραγωγικούς φορείς της Κοζάνης έθεσαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κοζάνης, Κώστας Κυριακίδης, ο Αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου, Ιάκωβος Παντελίδης, ο Γενικός Γραμματέας του Επιμελητηρίου, Γιάννης Μητλιάγκας, ο Οικονομικός Επόπτης του Επιμελητηρίου, Νίκος Σαρρής, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών, Εμπόρων Κοζάνης, Νίκος Ζαρκάδας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Κοζάνης, Δημήτρης Αθανασιάδης, ο Πρόεδρος των Επισκευαστών Αυτοκινήτων Κοζάνης, Θύμιος Χασιώτης, ο Πρόεδρος των Κομμωτών Κοζάνης, Πέτρος Πέμας και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Τμήματος του Επιμελητηρίου, Παναγιώτης Στούκης.

20170125 npappas ebe kozanis 1

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα