25.01.2017

• Το Υπουργείο θέτει άμεση προτεραιότητά του την αντιμετώπιση των προβλημάτων στις «λευκές» περιοχές της Κοζάνης, που δεν καλύπτονται από τη Digea, ενώ και η κάλυψη από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους δεν είναι επαρκής

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε σήμερα συνάντηση-συζήτηση με τον Δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη και στελέχη της δημοτικής αρχής, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία.


Μετά από σχετικές καταγγελίες εκ μέρους του Δήμου, ο Νίκος Παππάς δεσμεύθηκε ότι το Υπουργείο θα θέσει άμεση προτεραιότητά του την αντιμετώπιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν πολλές «λευκές» περιοχές της Κοζάνης, οι οποίες δεν καλύπτονται από το ψηφιακό τηλεοπτικό σήμα της Digea με συνέπεια να μην βλέπουν τους ελληνικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ ούτε και από τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους υπάρχει επαρκής κάλυψη, με συνέπεια να μην έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο.


Στη διάρκεια της συζήτησης, ο Νίκος Παππάς τόνισε, μεταξύ άλλων, τα εξής:


«Από χθες περιοδεύω σε όλη τη Δυτική Μακεδονία. Με αφορμή την έλευση των δικτύων υψηλής ταχύτητας στα απομακρυσμένα χωριά της περιοχής –μέσω του προγράμματος “Rural Broadband“ που υλοποιεί το Υπουργείο- βρέθηκα σε Κοζάνη, Γρεβενά και Φλώρινα.


Η κρίση έχει χτυπήσει δυσανάλογα την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για αυτό μπορεί να μη λένε και πολλά στους κατοίκους της τα γενικά οικονομικά στοιχεία που, όντως, δείχνουν ότι η χώρα γυρίζει σελίδα. Είδα ανθρώπους που ζουν υπό δύσκολες συνθήκες –σίγουρα δυσκολότερες από τον μέσο Έλληνα. Είδα χωριά που έχουν μάθει και επιβιώνουν με 1,5 μέτρο χιόνι. Όμως είδα αυτούς τους ανθρώπους να έχουν πίστη στις δυνατότητές τους και αισιοδοξία για τις προοπτικές του τόπου τους.


Ηδη, μέσω του “Rural Broadband“, 150 οικισμοί της Δυτικής Μακεδονίας αποκτούν πρόσβαση στο γρήγορο Ιντερνετ. Εντός του έτους, τα δίκτυα υψηλών ταχυτήτων θα φτάσουν σε συνολικά 3.700 απομακρυσμένους οικισμούς σε όλη την ελληνική επικράτεια.


Όμως, οι νέες τεχνολογίες είναι ένα εργαλείο. Στο χέρι μας, της Πολιτείας, των φορέων και των πολιτών, είναι να αποφασίσουμε πώς θα το χρησιμοποιήσουμε. Αν, δηλαδή, θα μείνει στα χέρια λίγων οι οποίοι έχουν συμφέρον να επιτείνουν τις πρωτοφανείς ανισότητες που δημιούργησε η κρίση, ή αν θα λειτουργήσει ως ένα εργαλείο εκδημοκρατισμού προσφέροντας πρόσβαση στη νέα ανάπτυξη σε κάθε Ελληνα, σε όποιο σημείο της επικράτειας κι αν κατοικεί».

20170125 npappas dimos kozanis 1324324

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα