25.01.2017

• Ν. Παππάς: «Το Ταμείο Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Η Περιφέρεια, αφού συμμάζεψε τα οικονομικά της, αξιοποιεί το κονδύλι που εξοικονόμησε για την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας»

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, είχε σήμερα συνάντηση-συζήτηση με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρο Καρυπίδη και στελέχη της Περιφέρειας, στο πλαίσιο της δεύτερης μέρας της περιοδείας που πραγματοποιεί στη Δυτική Μακεδονία.


Ο Νίκος Παππάς συνεχάρη δημόσια τον Περιφερειάρχη για το σύνολο του έργου του στην περιοχή και ιδιαίτερα για τη δημιουργία του Ταμείου Ανάπτυξης Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο αξιοποιεί κοινοτικά κονδύλια για να στηρίξει την τοπική οικονομία, διευκολύνοντας την πρόσβαση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της περιοχής στον τραπεζικό δανεισμό. Στόχος του Ταμείου είναι η ενθάρρυνση των επενδύσεων και η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας. Επίσης, το Ταμείο θα μπορεί να παρέχει εγγυήσεις με εναλλακτικούς ευνοϊκούς όρους και προς όφελος των επιχειρήσεων για δάνεια, μικροδάνεια (για πολύ μικρές επιχειρήσεις), εγγυητικές προκαταβολής και καλής εκτέλεσης, καθώς και ρύθμιση οφειλών υπό προϋποθέσεις. Θα δώσει, δηλαδή, μέσω της μόχλευσης ανάσα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής.


«Ο Θόδωρος Καρυπίδης έχει κάνει συνολικά εξαιρετική δουλειά, η οποία αναγνωρίζεται από όλο τον κόσμο. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά το Ταμείο Ανάπτυξης, αφού συμμάζεψε τα οικονομικά της Περιφέρειας, αξιοποίησε το κονδύλι που εξοικονόμησε για τη δημιουργία του νέου φορέα ο οποίος αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην τοπική οικονομία. Πρόκειται για ένα παράδειγμα προς μίμηση, το οποίο θα ήταν ευχής έργον να ακολουθήσουν και άλλες περιφέρειες της χώρας», υπογράμμισε ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης.

20170125 npappas perifereia dmakedonias 120170125 npappas perifereia dmakedonias 2

l 4487 2017 eng ch d banner

emedia banner

banner diagonismoi 6

 

agf banner

 

banner el ch

 

  1. Διαφάνεια
  2. Βιβλιοθήκη
  3. Πασιθέα

e diafaneia

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Διαφάνειας

lib

Χάρη στο διαδίκτυο, οι ηλεκτρονικές βιβλιοθήκες του Ινστιτούτου Οπτικοακουστικών Μέσων (ΙΟΜ), της Ενώσεως Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και Μακεδονίας-Θράκης (ΕΣΗΕΜΘ) είναι πλεόν προσβάσιμες στο ευρύ κοινό.

Οι συνδέσεις που ακολουθούν δίνουν πρόσβαση σε ένα πλούσιο πληροφοριακό υλικό που αφορά, τόσο ιστορικά γεγονότα που συνέβησαν στην Ελλάδα, όσο και θέματα που έχουν να κάνουν με τον οπτικοακουστικό τομέα σε εγχώριο αλλά και σε διεθνές επίπεδο.

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο της e-Βιβλιοθήκης

pasithea

Καλώς ήλθατε στην e-Πασιθέα! Αναζητήστε πληροφορίες για:

  • όλα τα έντυπα που κυκλοφορούν στη χώρα μας
  • τα προγράμματα διαφημιστικής προβολής φορέων δημοσίου
  • τη διαφημιστική προβολή & δαπάνη στο δημόσιο
  • στοιχεία δημοσκοπήσεων στο δημόσιο

Κάντε κλικ εδώ για μετάβαση στον ιστότοπο του e-Πασιθέα