Ημερίδα για την ίδρυση Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου στην αυτοδιοίκηση

Η Γενική Γραμματεία για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, με την υποστήριξη της Expertise France η οποία παρέχει τεχνική βοήθεια στη χώρα μας  εκ μέρους της γαλλικής κυβέρνησης και σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών, διοργάνωσαν την Τρίτη 4 Ιουλίου 207 ημερίδα με θέμα : «Ιδρύοντας Μονάδες Εσωτερικού Ελέγχου στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις – από τον σχεδιασμό στην υλοποίηση».

H ημερίδα πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτιρίου της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης & Επικοινωνίας (Φραγκούδη 11 & Αλεξάνδρου Πάντου) και απευθυνόταν στους επικεφαλής ή εκπροσώπους των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης α´ και β´ βαθμού και των αποκεντρωμένων διοικήσεων, αλλά και σε εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων τοπικής αυτοδιοίκησης και των ελεγκτικών φορέων και αρχών.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε η Υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Όλγα Γεροβασίλη, ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Παναγιώτης Σκουρλέτης,  ο Υπουργός Επικρατείας κ. Χριστόφορος Βερναρδάκης, ο Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Δημήτριος Παπαγγελόπουλος, ο Συντονιστής για την Ελλάδα, Επικεφαλής του τμήματος διακυβέρνησης και δημόσιας διοίκησης της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής κ. Daniele Dotto, ο Γενικός Γραμματέας για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κ. Κωνσταντίνος Χρήστου, η Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης κα Μαρία Παπασπύρου και ο Ειδικός Γραμματέας του Σώματος Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης κ. Δημοσθένης Κασσαβέτης.

Ιδρυση Μονάδων Εσωτερικού Ελέγχου στους ΟΤΑ

Παρουσίαση συστάσεων εμπειρογνωμόνων

Στρογγυλό τραπέζι για τις μονάδες εσωτερικού ελέγχου στους ΟΤΑ